Over Claire

Claire Adams is een getalenteerde sopraan en violiste met een opkomende carrière in de hedendaagse muziek. Muzikaal valt ze op door haar expressieve gevoeligheid en natuurlijkheid, maar ook door haar veelzijdigheid en enthousiasme om te experimenteren. Bovendien leidt haar reflectieve karakter ertoe dat ze geïnteresseerd is in culturele en filosofische problemen. Haar artistieke voorstellen worden gekenmerkt door het combineren van kwaliteit en muzikale innovatie met diepe maatschappijkritiek.

Claire's kenmerk in de artistieke wereld is haar bijzondere combinatie van lyrische zang en viool. Het is een sterk gecoördineerde dialoog tussen disciplines, die de toeschouwer intrigeert en uitnodigt zich erin te verdiepen. De concentratie die nodig is om deze dialoog uit te voeren, oefent een soort magnetisme uit naar de toeschouwer toe en creëert een sfeer van verbijstering die uitnodigt tot reflectie.

Claire, geboren in Valencia uit Nederlandse ouders, ontving een groot deel van haar muzikale opleiding in Spanje en verhuisde later naar Nederland om hoger onderwijs te volgen. In 2019 rondde Claire haar bachelor studie af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg). Daar voltooide ze zowel de bachelor solozang klassiek als de bachelor viool en werd aan het einde van haar studie erkend met de prestigieuze Jacques de Leeuw Prijs 2019. 

Jacques de Leeuw

Datzelfde jaar begon ze haar bachelor studie filosofie aan de UNED (Spaanse Nationale Afstandsuniversiteit), met de bedoeling een opleiding te volgen die haar in staat stelt haar artistieke projecten een stevige theoretische basis te geven.

In 2020 werd ze geselecteerd als jong talent in het traject Music Hub Brabant, waardoor ze zich zowel op artistiek als op ondernemend gebied verder kan ontwikkelen. Hiervoor krijgt ze coaching van de fabuleuze sopraan Claron McFadden en de expert in financiën/ondernemerschap Meike van Zandvoort. Daarnaast geeft de Music Hub traject haar de mogelijkheid om diverse concerten te geven op gerenommeerde festivals en podia.

volledig curriculum