Projecten
 

DE ZINGENDE VIOLISTE

Claire zet zich in voor de ontwikkeling van hedendaagse muziek en werkt nauw samen met internationaal erkende componisten zoals Fran Barajas, Jesús Castañer, Nicoline Soeter en Ximo Tarín Micó. Ze krijgt ook artistieke coaching van de prestigieuze sopraan Claron McFadden om het muzikale en dramatische potentieel van de combinatie zang en viool optimaal te benutten.

LYRISCHE SOPRAAN

Als lyrische sopraan voert Claire een breed scala aan repertoire uit, met name belcanto, laatromantiek, 20ste-eeuws repertoire en hedendaagse muziek. Haar stem valt op door haar brede bereik en veelzijdigheid, maar ook door haar karakteristieke warme toon met heldere tinten. Claire blijft haar vocale techniek perfectioneren met professor Sinan Vural. Daarnaast heeft ze diverse masterclasses gevolgd van gerenommeerde professionals, waaronder Maarten Koningsbergen, Ana Sims, Margriet van Reisen en
Xenia Meijer.

THE BEATLES: HET CONCERT

Claire Adams is lid van de productie The Beatles: el concierto. In deze muzikale show brengen vier vocalisten de liedjes van de iconische Liverpool-groep tot leven, met nieuwe muzikale arrangementen die grenzen aan een breed scala aan stijlen. De productie onderscheidt zich zowel door de muzikale kwaliteit als door de elegante enscenering.

MUZIEKDOCENTE


  • Kunstlokaal Gemert - Docent viool
  •  MDM Vught – zangdocent
  • Muziekschool Sleeuwijk - Docent viool en zang Kunstlokaal Gemert
MDM Vught
Muziekschool Sleeuwijk


Claire is ook actief als viool- en zanglerares. In die zin richt ze zich vooral op het ontwikkelen van de muzikale gevoeligheid van de student, waarbij ze altijd de auditieve boven de mechanische aspecten van het instrument plaatst. Op deze manier verwerven leerlingen de nodige vaardigheden om samen te spelen, maar ook waardevolle tools die hen helpen in hun dagelijkse leven. Bovendien werkt Claire aan de instrumentale techniek gebaseerd op de muzikale smaak van de student, om altijd de plezier eninteresse te behouden bij het muziek maken.